måndag 12 september 2011

Träning träning och grundprov

Vilken vecka vi har haft mycket träning och ett grundprov med Tim. Jag och pojkarna åkte ner på tisdagen till Annica för att på onsdagen träffa några andra valpköpare och träna på förmidagen det gick riktigt bra för alla vovvar och mattar samt att vi fick massa bra tips och råd. På eftermidagen på onsdagen så åkte Annica, Kjelle, jag och alla vovvar till Gyllerboda Hundcenter för att träna lite mer :-) Annica gick med aktivt med Mmix (Tims syster) under apporterings träningen medans jag gick passiv med Tim vilket var riktigt bra träning för Tim att bara vara när det är en massa aktiviteter runt han. Tim skötte sig riktigt bra kunde slappna av trotts att det ibland sprang en hund förbi i hög fart bara nån meter ifrån där han hade lagt sig. Han lugn även senare när dom tränade apportering med skott, Tim han satt mäst och kolla på omgivningen när det small.
Torsdagen var ganska lugn vi kolla Tims fält arbete för jag har ingen aning hur jag skulle träna det och han hade bra sök mönster men poletten har inte riktigt trillat ner hur han ska göra än men vi jobbar på det för nu har jag en bättre bild av hur det ska se ut och fått bra tips av Annica hur jag ska träna. Diesel fick även han komma ut och göra ett fält sök och han förvåna mej riktigt för han var riktigt duktig på att söka av fältet och han lyssna riktigt bra när man kalla in och skicka han i ett annat håll. Så nu börjar man fundera på om man inte ska börja träna jakt med Diesel också när han vissa sånt intresse och glädje när han jobba på fältet, vore nog taskit om man inte började med att jakt träna han när han gilla det så mycket.
Fredagen var också ganska lugn med lite små träning.
Lördagen då var det dax för grundprov (fält del) för Tim. Jag tyckte han skötte sig bra runt alla hundar och människor var lugn och fin. Vi hade start nummer 5 så när det var vår tur så heja vi på domaren Roger Marklund som gav oss en liten genomgång vad vi skulle göra efter det så bar det iväg. Tim hade svårt att komma i gång med sökarbetet men det beror mycket på att vi har inte vetat hur vi ska träna den biten så han jogga runt lite utan att egentligen veta vad han skulle göra så det fick vi inte så bra betyg på men med lite mer träning så ska det nog gå bättre nu när vi vet hur vi ska göra. Även apporteringen gick inte så bra han hade bra fart till dummin men ville int plocka upp och komma in med den för att inte prata om fågeln för den var lite läskig den men både han och jag är väldigt nya på jakt träning. Men det som gick väldans bra var stadgan i skott och kast, markeringsförmågan och samarbetsförmågan så det är jag så stolt över så :-) stadga och föjlsamhet är nått vi har tränat på men inte med skott men det funka bra ändå. Han var riktigt bra på att sätta sig på handtäcken och röst när skottet kom och höll sig lugn när dummin kom flygande. Får vi bara till farten, söket och apporteringen så tar vi nog och fixar grundprovet :-) Nått vi satsar på till nästa år man fick ju lite blodad tand av det hela. Tims ena kull bror Morris och systern Mmix var också med på provet Morris blev godkänd vilket är kul :-) sen att Mmix också blev godkänd och dessutom provbäst :-) så det är bra gener i syskonen minsann :-)
På söndagen fick vi möjligheten att träna för domarn Roger Marklund vilket var riktigt lärorikt och kul. Blev mycket grunder vilket var bra när man är ny på jakt biten vi fick träna sättande på signal, stadga, inkallning, apportering och fält arbete fick med mej hem en massa bra tips från han att träna på. Så nu har man en massa tips i huvudet från både Annica och Roger att träna på så nu är man taggad att fortsätta med jakt träning med pojkarna :-)

1 kommentar: